Ebook Percuma bertajuk —————– :-)

Assalamu’alaikum dan salam bahagia.

Sudah lama tidak menulis di blog ini. Bukan tak ada idea, tetapi sedikit sibuk dengan beberapa projek sebelum balik hari raya nanti + menguruskan blog utama saya, smartusaha.com. :)

Apapun, saya akan cuba sedaya upaya mengemaskini blog ini dengan tulisan-tulisan yang berkaitan dengan blog seperti yang saya janjikan di awal penulisan saya. Saya akan kongsi apa yang saya tahu mengenai blog dan perkara-perkara yang berkaitan untuk manfaat anda semua.

Baiklah, berbalik kepada tajuk, saya sedang menyiapkan satu ebook lagi, hmm, sudah pasti kali ini ia juga percuma. Sebelum ini saya telah menulis sebuah ebook mengenai paypal (lepas ini akan keluar versi kedua) dan kali ini, ebook percuma kedua saya akan berkisar mengenai…… hehe, tunggguuuu.. Anda teka lah nak teka apa pun. ;)

InsyaAllah, saya akan melancarkan ebook tersebut paling lewat esok petang (6/10/06) jika tiada aral melintang. Yang pasti, ebook tersebut akan membantu anda terutama yang newbie memahami dengan lebih lagi bagi perkara tersebut. Namun yang pasti, jika saya ingin meletakkan harga, saya akan kenakan bayaran RM29.00 untuk ebook tersebut. Tetapi, tak apa, saya berikan secara percuma kepada anda semua. Ikhlas daripada saya..

Anda sudah mempunyai blog?

Ya, saya yakin, sudah ramai memiliki blog sendiri terutama memakai blog percuma di blogger.com atau mungkin anda dalam proses perancangan. Soalan saya, apakah niche anda? Apakah topik anda? Adakah ramai pesaing (laman web) lain yang sama topik dengan blog anda? Apakah keunikan blog anda? Apakah cara promosi yang telah anda lakukan?? dan banyak lagi soalan lain yang saya boleh tanya.. :)

Namun yang terpenting adalah, langkah pertama iaitu penentuan topik yang niche. Jika anda ada laman web jualan bagi satu-satu produk, buatkan blog untuk laman web tersebut. Hal ini saya telah ulas di tulisan yang lepas.

Sehingga berjumpa lagi.

ikhlas,

zulfadli

smartusaha.com

Last 5 posts by smartzul

8 thoughts on “Ebook Percuma bertajuk —————– :-)

  1. says:

    sya mula2 tu mencari gak topik niche ni… so untuk blog saya ni yang baru di wp saya mula tu buat adsense… kemudian saya dapati ilmu adsense sy belum cukup sy tukar ke internet… tapi topic ti terlalu umum… skarang saya rasa bidang seo lebih best… dan banyak jugak tips dan teknik yang saya tau… so teruskan je la…

  2. asalammualaiku bro..
    aku nak tanye lah kat kolah ckit..aku memang minat gler pasal perniagaan internet nie..tapi aku was-was nak buat perniagaan internet yang mane satu.,skang nie aku ader melabuer dalam program hyip…ko mesti tau kan..tp aku tgk lambat jer proses keuntungan…ko ble bagi aku cara yang terbaik untuk aku untuk aku memulakan perniagaan internet

  3. halim says:

    nak mula berniaga tapi was-was…pengetahuan internet tak de….blur..boleh ke bro..?apa nak jual…?lain lah bro2 yang dah ada pengalaman…?umur pun dah 45 tahun….boleh ke..?nak belajar internet…ape tu wordpress pun tak tau..cita2 tinggi…semangat juang ade…tapi pasal komputer ni slow sikit la…apetah lagi nak berinternet…semua ikut orang..je…help me bro2 yang dah pandai..tq

  4. says:

    Zul buat ebook cara memasang auto responder. Bab nie memang tengah belajar. Belum paham2 lagi. Tengah plan nak promote kitblogger. Tapi nak kumpul list dulu. Itu sbbnya nak guna auto responder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree